Kvam veterinærkontor as

Smådyrklinikken

Nyheter

P-piller til katt i vent

Etter at den ene produsenten av p-piller til katt falt ut, har det vært store leveringsproblemer.  Neste forventet levering er i april.  Vi anbefaler kastrering for de som går tom for P-piller.  Ta kontakt.

Innstramning i import av hunder
Import av hunder til Norge medfører en betydelig helserisiko, ikke bare for den enkelte hunden, men også for andre hunder i Norge og mennesker!

Det er ikke lenger åpent for import av gatehunder. Hunder fra utenlandske oppdrett kan importeres under visse kriterier.  Dersom hunden selges videre, krever det forhåndsgodkjenning fra Mattilsynet.  Se opp for ulovlig kommersiell import, noe som er vanlig.

Kjæledyr og folkehelse
Undersøkelser viser at å vokse opp med katt kan ha en forebyggende effekt mot astma. Hund har ikke denne effekten. Husk likevel på å være forsiktig for å unngå smitte med Toxoplasma under graviditet, selv om det er mye mindre smitte i Norge enn i land lengre sør. Det er spesielt i første leveåret at katter kan skille ut mye av denne smitten.

Derimot ser en at folk med hund har mindre sjanse for å dø av hjertelidelser Trolig er det lufteturen som har æren for dette.

Fornuftig antibiotikabruk
Valg av type antibiotika, og når det skal brukes blir stadig viktigere. Valget kan bl.a. påvirke om eierne blir utsatt for resistente bakterier. Les artikkel fra nrk.no
Nytt kattepensjonat i Kvam
“Ljones kattepensjonat” ved Siv Ljones åpner i dørene på Innstranda i begynnelsen av oktober.

Se mer på facebook.

Nye pass til kjæledyr fra juni 2016
De gamle passene kan fortsatt brukes om de er utstett før 1.6.16, men Mattilsynet anbefaler å legge ved informasjonsbrev om at de er gyldige. Last ned

Ellers er reglene for å reise inn i Norge oppdatert. Les her

Vaktnummer:  88 00 56 55

Døgnvakt for akutt sykdom.

Innringingstid kl 8-10.

Timebestilling for andre besøk – NB! skal ikke nyttes ved mistanke om akutt sykdom eller forespørsel om resepter.  Ring i så fall vaktnummeret.

Mange ganger er det vanskelig å gi en eksakt pris i forkant, da vi ikke vet omfanget av undersøkelser og analyser/ tiltak som trengs å gjøre ved besøket.

Vi har samlet de vanligste standariserte oppgavene i en prisoversikt.  Med forbehold om skrivefeil.

Smådyr prisliste

Kvam Veterinærkontor AS eies og drives av veterinærer i Kvam.  Smådyrklinikken er godt utstyrt både for undersøkelser, behandling og kirurgi.

Vi kan blandt annet tilby

  • Ultralyd
  • Digitalrøntgen
  • Tannrøntgen
  • Blodprøver
  • Kirugi
  • Tannrens og -trekking
  • Salg av normal- og diettfôr fra Royal Canin
  • Salg av diverse utstyr

Veterinær Magnus Nyborg
Veterinær Solveig Haugeåtveit
Veterinær Pernille Djupesland
Veterinær Ingvild Brudal
Veterinær Kine Gramer
Veterinær Hanne Meyer

Royal Canin - Stort utvalg av diett og vedlikeholdsfôr

Sureflap - katteluker og matestasjoner

Sureflap - katteluker og matestasjoner

Kattesand - EverClean og LitterPearls

Kattesand - EverClean og LitterPearls

Dekken

Bånd og seler

Halsbånd, seler, Felxi-bånd, sikkerhetssele  til bil med mer

UrineOff - fjerner urinlukt og urinsyre

Timebestilling

Timebestilling er kun for besøk som ikke er akutte – ring 88 00 56 55 ved mistanke om akutt sjukdom eller forespørsler om resepter. Ta kontakt om du ikke har fått tilbakemelding innen 24 timer.  Timebestillingen er en forespørsel, og ingen timer er gyldige før de er bekreftet fra klinikken.

Timebestilling

Dager som passer meg best

Vilkår

15 + 5 =